Site coolinaria.ro

Vinete prajite cu usturoi


Din seria mancarurilor de care putem profita vara, iti propun vinetele prajite cu usturoi. Sunt ideale de mancat mai ales in timpul postului. Nu va voi oferi cantitatile exacte, caci fiecare isi face dupa preferinte.

Vinete prajite cu usturoi

Ingrediente:
  • vinete
  • ulei
  • usturoi
  • sare
Mod de preparare:
Taiem vinetele (curatate de coaja) in felii groase cam de 1 cm. Le saram si le punem la scurs pt aproximativ o ora.

Le stergem de apa pe care o lasa, le dam prin faina, si le prajim in ulei foarte bine incins, altfel riscam sa absoarba si mai mult ulei.

Puteti sari peste datul feliilor prin faina (dar in felul acesta nu mai absorb asa mult ulei si fac o crusta foarte subtire usor crocanta).

Le prajim pe ambele parti, apoi le scoatem neaparat pe hartie absorbanta sa se elimine surplusul de ulei.

Intre timp facem mujdeiul de usturoi.
Pisam usturoiul si il amestecam cu putina sare (nu multa pt ca mai au si vinetele sare) si apa.

Turnam mujdeiul peste vinete si mancam cu multa pofta!
Pentru un plus de savoare a vinetelor, le putem servi si alaturi de cateva felioare de rosii pe care le-am prajit dupa acelasi procedeu.


Pofta buna!