Site coolinaria.ro

Tort de pepene galben si piersici


De ziua prietenului meu am ales sa il indulcesc cu ceva special si inedit – un tort de pepene galben si piersici. De ce am ales tortul acesta? Pentru ca e atat de usor si aromat incat e o crima sa nu il preparati cel putin o data pe parcursul verii. De data asta, din cauza caldurii si a lipsei de timp am prestat reteta cu un blat cumparat.

Tort de pepene galben si piersici

Ingrediente:
  • 1 blat de tort cu vanilie
  • -pentru crema de pepene galben:
  • 1 pepene galben ( aproximativ de 800g )
  • 1 plic frisca
  • 150ml lapte pentru preparat frisca
  • 3 plicuri gelatina
  • 8 linguri zahar pudra
  • colorant verde
  • -pentru crema cu piersici:
  • 400g piersici din compot
  • 3 oua
  • 300g zahar
  • 200ml lapte
  • 4 pliculete zahar vanilinat
  • 3 plicuri gelatina
  • 1 plic frisca
  • 150 ml lapte pentru preparat frisca
Mod de preparare:
Curatam pepenele de coaja il taiem cubulete mai mari intr-un bol si incepem sa-l pasam cu blenderul. Dupa ce am obtinut un piure mai lichid, adaugam zaharul pudra. Intr-un bol punem laptele si praful de frisca si mixam totul pana obtinem frisca.

Gelatina o punem intr-un pahar, si o dizolvam la cald pe baie de aburi in 200ml apa.

Gelatina dizolvata se adauga in piureul de pepene amestecand repede pana se incorporeaza, dupa care adaugam frisca si amestecam din nou pana se incorporeaza (eu am pus si cateva picaturi de colorant verde) si o dam la rece.

Piersicile le scoatem din compot, le punem la scurs si le taiem cubulete.
Intr-o cratita, punem galbenusurile si le frecam cu zahar, peste adaugam laptele si zaharul vanilinat dupa care punem pe baie de aburi si amestecam pana aproape de fierbere, atentie – nu se fierbe.

Gelatina o punem intr-un pahar, si o dizolvam la cald pe baie de aburi in 200ml apa.

Gelatina calda, o punem imediat in crema de galbenusuri cu lapte – inca fierbinte, si amestecam repede pana se inglobeaza, apoi se lasa la racit.

Intre timp batem albusurile spuma si adaugam peste ele crema obtinuta din galbenusuri, lapte si gelatina, adaugam piersicile si amestecam pana se omogenizeaza.

Dupa ce am preparat ambele creme, trecem la umplerea blatului de tort. Intr-o tava rotunda cu peretii detasabili, punem primul blat, il insiropam cu sucul ramas de la compotul de piersici – peste primul blat punem crema cu piersici, urmeaza cel de al doilea blat, insiropat deasemenea peste care vom adauga crema de pepene galben.
Tortul se introduce la frigider pana a doua zi. A doua zi putem sa-l ornam in diferite feluri, dupa preferinte.


Pofta buna!