Site coolinaria.ro

Cartofi taranesti


Atunci cand nu avem inspiratie in bucatarie, cea mai la indemana solutie raman cartofii, insotiti de putina carne. Daca si prietenii vostri se multumesc cu acest tip de mancare, atunci va recomand o altfel de prezentare: cartofi taranesti.

Cartofi taranesti

Ingrediente:
  • 4-5 cartofi fierti
  • 300 gr. kaizer
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras rosu
  • ulei
  • sare
  • piper
  • marar
Mod de preparare:
Fierbem cartofii taiati cubulete potrivite.

Taiem kaizerul fasii subtiri si le prajim putin intr-o tigaie teflonata fara ulei.
Scoatem kaizerul intr-o farfurie si calim ceapa taiata solzisori si ardeii tocati marunt in 3-4 lg de ulei.

Punem apoi si kaizerul peste ceapa, mai amestecam de 2 ori apoi punem cartofii fierti.
Lasam pe foc 2-3 minute, amestecam des si condimentam cu sare si piper. Daca va place mai picant puteti pune si boia iute sau cativa catei de usturoi maruntiti.

Cand servim presaram cu o ploaie de marar tocat marunt.


Pofta buna!