Ciocolata de casa
Nimic nu iti poate indulci inima asa cum o poate face ciocolata, este atat un
calmant precum si un afrodisiac care iti invadeaza toate simturile si te imbata cu a
sa mireasma. Nu este greu de facut insa este usor de mancat.
Ingrediente:
- 200 ml apa
-
450 gr zahar
-
150 gr unt topit si racit
-
300 gr lapte praf
-
80 gr cacao
-
2 esenta vanilie
Mod de preparare:
Laptele praf se amesteca cu cacaua. Zaharul se dizolva complet in apa fierbinte,
tineti cont, este bine ca siropul sa fie mai subtire (nu-l lasati mult la fiert,
altfel ciocolata va iesi faramicioasa).
In siropul fierbinte se adauga treptat
laptele praf cu cacao, untul si esenta de vanilie, se amesteca bine pana toata
compozitia devin o crema omogenizata. Se intinde crema intr-o tava unsa cu unt, cu
ajutorul unei lopatele de lemn, pana se ajunge la un nivel constant; pentru a evita
ca crema sa se lipeasca de instrumentul de care va ajutati pentru a intinde
compozitia inmuiati-l in apa rece.
Dupa ce tava e gata, se pune la frigider si se
lasa cel putin 10 ore, pentru ca toate aromele sa se imbine foarte bine.
Pofta buna!