Site coolinaria.ro

Prajitura cu nuci "Linzer"



Prajitura cu nuci

Ingrediente:
  • 300 g făina
  • 200 g unt
  • 120 g zahăr
  • coaja şi zeama de la o lămâie
  • 1 ou
  • -umplutura :
  • 250 g zahăr
  • 2 ouă
  • 200 g nuci
  • 250 g marmeladă
  • zahăr vanilat
Mod de preparare:
Se amestecă într-un castron untul cu făina cu lingura. Separat se bate oul cu zahărul, coaja şi zeama de lămâie. Se amestecă împreună cu untul şi făina şi se frământă cu mâna până nu se mai lipeşte nici de mână, nici de vas. Se lasă să stea două ore la rece. În acest timp se prepară umplutura.

Se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat până se albesc (1/2 oră), se amestecă cu nucile măcinate şi cu albuşul bătut spumă.

Pe o tavă unsă cu unt se presară făina, se întinde aluatul gros cam de un deget, oprind o bucată de aluat pentru grilaj.

Se unge subţire cu marmeladă toată foaia, deasupra se întinde umplutura de nuci, egal de gros, din aluatul oprit se fac suluri subţiri şi se formează un grilaj peste umplutură. Se unge cu ou bătut. Se dă la cuptor la foc potrivit.


Se lasă să se răcească în tavă. Se taie pătrate.


Pofta buna!