Site coolinaria.ro

Salata de oua


Nu e tocmai o reţetă de fiecare zi, pentru că ouăle nu sunt nişte alimente foarte uşoare, dar este deosebit de gustoasă şi merită încercată măcar din când în când, ca un răsfăţ, ca plăcerea fructului oprit.

Salata de oua

Ingrediente:
  • câteva ouă fierte tari (depinde de cantitatea pe care doreşti să o obţii)
  • o lingură de muştar
  • ulei de măsline
  • ceapă
  • puţin oţet
  • sare
  • piper şi pătrunjel (preparatul original se găteşte cu haţmaţuchi, dar acesta este mai greu de procurat)
Mod de preparare:
Fierbi ouăle, le laşi în apă rece câteva minute, le cureţi şi le tai felii. Tai ceapa julien şi o adaugi peste feliile de ouă. Separat faci un sos din muştar, uleiul de măsline, sare, piper şi un strop de oţet (după gust).

Stropeşti salata cu sos din belşug apoi dai un plus de culoare cu o ploaie de pătrunjel tocat mărunt. Nimic mai uşor, nimic mai gustos.


Pofta buna!