Site coolinaria.ro

Turte cipriote


Este un fel culinar care poate fi folosit la prepararea de sandviciuri delicioase, simplu sau in loc de paine, la fel cum se procedeaza si cu turtele traditionale romanesti.

Turte cipriote

Ingrediente:
  • 4 cesti de faina alba, extra
  • 1 lingurita de drojdie
  • 3/4 lingurita sare de mare
  • 2 linguri ulei de masline
  • seminte de susan (optional)
  • apa calduta
Mod de preparare:
1 Se amesteca bine mai intai toate ingredientele, fara apa. Se adauga apoi apa calduta putin cate putin si se amesteca incontinuu pana ce compozitia capata un aspect suficient de ferm si nu mai e lipicioasa
2 Se pune apoi aluatul intr-un loc cald, acoperit si se lasa acolo pana ce aproape isi dubleaza volumul
3 Acum putem portiona aluatul in aproximatix 10 bucati pe care le vom modela cu facaletul in formele dorite, fie rotunde, fie ovale, fie chiar patrate.
4 Putem presara apoi si semintele de susan, daca vom considera ca este necesar, apoi lasam iarasi formele de aluat vreo 10 minute ca sa isi revina dupa tratamentul dur cu facaletul pe care l-au primit anterior
5 Cuptorul se incalzeste dinainte la 180 de grade dupa care se ia o tava de copt, se unge cu putin ulei de masline si se aseaza apoi aluatul portionat cu grija pentru a nu se atinge bucatile de turta intre ele
6 Se tine la cuptor timp de 15 minute, pana ce vedem ca se rumenesc pe deasupra apoi se intorc pe celalta parte si se mai dau iarasi la cuptor inca vreo 5 minute
7 Turtele cipriote (pitta) se pot servi ca atare, pot fi folosite la prepararea de sandviciuri sau le putem consuma la mesele obisnuite in locul painii de zi cu zi.


Pofta buna!