1 Se spala bine cartofii in coaja lor, apoi se pun la fiert si se decojesc mai tarziu cu atentie pentru a nu-i sfarama. Atentie, nu fierbeti cartofii prea mult ci doar suficient cat sa se preteze prajirii lor ulterioare
2Intr-un recipient pentru prajit larg, unde stim sigur ca mancarea nu se poate prinde la prajit, se adauga cartofii fierti si decojiti intregi si suficient ulei cat sa ii cuprinda generos. Se lasa cartofii la prajit pana ce devin crocanti si bine patrunsi.
3In continuare, dupa ce am prajit cartofii, scurgem tot uleiul, adaugam coriandrul, usturoiul si vinul rosu si dam totul la foc vreo 2-3 minute, pana ce vinul da in clocot apoi acoperim repede cu un capac si lasam cartofii inabusiti vreo 10 minute pentru a-i patrunde condimentele si vinul
4La final se adauga sare si piper dupa gust si se poate servi cald cu garnitura de salata verde sau alt tip de salata la alegerea dumneavoastra.
Pofta buna!