Site coolinaria.ro

Tarta cu dovlecei


Iti prezint o reteta de tarta cu dovlecei care poate fi consumata fie ca atare, fie insotita de o salata de cruditati.

Tarta cu dovlecei

Ingrediente:
  • 500g faina
  • 800 g dovlecei tineri
  • 200g orez
  • 2oua
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 100 g cascaval
  • patrunjel tocat
  • maghiran
  • sare
  • ulei
Mod de preparare:
Faci un aluat din faina, putina sare, 3 linguri de ulei si putina apa calda. Pui aluatul intr-o folie de plastic si il lasi sa creasca 30 de minute.

Fierbi orezul pe jumatate din timp si il lasi la racit. Tai dovleceii in felii de 0,5 cm grosime.

Toci fin usturoiul si ceapa si le calesti intr-o tigaie cu 4 linguri de ulei. Adaugi dovleceii, ii sarezi si ii lasi pe foc pentru 10 minute.

Cand se racesc adaugi cascavalul ras, orezul, patrunjelul, maghiranul maruntit si ouale.

Intinzi aluatul in 2 foi. Pui prima foaie intr-o tava in care ai pus o foaie de copt, adaugi umplutura, apoi cealalta foaie. Unesti capetele foilor pentru a nu iesi umplutura. Dai tava in cuptorul incalzit pentru 40 de minute.

Cand este gata o scoti si o tai dupa plac.
O poti servi calda sau rece.


Pofta buna!