Site coolinaria.ro

Conopida cu pesmet


Conopida cu pesmet se numara printre primele retete pregatite de mine la inceputul experimentelor in bucatarie. Poate de aceea imi si place atat de mult.

Conopida cu pesmet

Ingrediente:
  • 1 conopida mare
  • 2 oua
  • 100 g cascaval ras
  • 1 lingura faina
  • 150g pesmet
  • 150 g smantana
  • 1 legatura de marar
  • 150 g unt
  • sare si piper
Mod de preparare:
Curata conopida si desfa-o buchetele. Pune-o la fiert in apa cu putina sare. Fierbe-o 10 minute si las-o la scurs.

Amesteca ouale batute impreuna cu cascavalul ras, faina, smantana, mararul tocat marunt. Condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Unge o tava tremorezistenta cu unt si tapeteaz-o cu pesmet. Pune in tava buchetelele de conopida si deasupra toarna amestecul facut anterior din cascaval, smantana si oua.

Niveleaza deasupra cu o lingura si presara un strat de pesmet deasupra. Din loc in loc pune cubulete de unt.
Da tava la cuptor la foc mediu pana cand devine aramie (aproximativ 30 de minute).


Pofta buna!