Site coolinaria.ro

Chec de pere


Checul este un desert deosebit de versatil, care iti permite sa iti pui imaginatia la incercare. De aceasta data am introdus printre ingrdiente si perele si a iesit o minunatie de chec cu pere, deosebit de aromat si pufos.

Chec de pere

Ingrediente:
  • 4 pere mari coapte
  • 5 oua
  • 150g zahar
  • 50 g unt
  • 50 g stafide galbene
  • 150 g faina
  • 2 linguri rom (sau esenta de rom)
  • un praf de sare
Mod de preparare:
Inmuiem stafidele in cele 2 linguri de rom, pe care l-am diluat cu 2 linguri de apa calduta.

Curatam perele de coaja si de cotor, le taiem cubulete, le calim in 30 g unt si le amestecam putin pana incep sa se rumeneasca.
Le lasam la racit intr-o strecuratoare.

Separam albusurile de galbenusuri. Frecam separat galbenusurile cu zaharul pana incep sa se albeasca. Incorporam faina treptat.
Intre timp incingem cuptorul.
Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam in crema de galbenus perele racite si stafidele inmuiate in rom. La urma punem si albusurile batute spuma si amestecam cu o spatula, de sus in jos, pana se incorporeaza complet si nu mai ramane urma de albus.

Ungem cu untul ramas o tava de chec si o tapetam cu faina. Turnam aluatul in forma si dam checul la cuptor pana incepe a se rumeni uniform (aproximativ 50 de minute).

Il lasam sa se raceasca 10 minute, il taiem si il servim decorat cu zahar pudra amestecat impreuna cu putina scortisoara.


Pofta buna!