Castraveti napolitani
Din seria retelelor usoare de inspiratie italiana iti recomand castravetii napolitani. Pana nu am incercat nu am stiut ca pana si castravetii gatiti poti fi deliciosi!
Ingrediente:
- 10 castraveti medii
- 150g unt
- 2 cepe mari
- 150 g orez
- patrunjel verde
- 2 rosii mari
- 1 lingura pesmet
- sare si piper
- o lingura faina, 50 g unt
- 300g suc de rosii
- 100g smantana
Mod de preparare:
Curata castravetii si taie-i in jumatate. Apoi ii sarezi si ii lasi putin sa se scurga.
Intr-o tigaie pune untul la incins si caleste ceapa tocata marunt. Adauga orezul si lasa-l pana devine sticlos. Adauga patrunjelul tocat si castravetii pe care i-ai taiat felioare de 1 cm grosime.
Separat oparesti rosiile pentru a le scoate pielita usor. Taie-le marunt si adauga-le peste castraveti si orez. Condimentezi cu sare si piper si lasi sa fiarba in sucul de rosii, la foc mic.
Dupa cateva minute dai cratita in cuptor pentru a arata frumos gratinata.
Intre timp prepari sosul. Incingi untul, adaugi faina, apoi sucul de rosii si smantana.
Servesti castravetii napolitani cu sosul de rosii.
Pofta buna!