Site coolinaria.ro

Inghetata din menta si ciocolata


Am descoperit aceasta reteta de inghetata din menta si ciocolata alba din greseala. Am pus niste lichior de menta in compozitia unei inghetate obisnuite din pura curiozitate sa vad ce iese. Va pot marturisi ca produsul final este delicios!

Inghetata din menta si ciocolata

Ingrediente:
  • 250 ml lapte fiert si racit
  • 250 ml frisca
  • 250 g mascarpone
  • 70 g miere sau zahar pudra
  • 125 g ciocolata alba rasa ( fara crema)
  • 20 frunze de menta
  • 2 linguri lichior de menta
Mod de preparare:
Punem zaharul in lapte si amestecam bine pana se dizolva. Adaugam frisca, frunzele de menta tocate fin, mascarpone si lichiorul de menta. Amestecam ingredientele foarte bine cu blenderul si bagam amestecul la congelator, de preferat peste noapte. Pentru a diparea cristalele de gheata si ca inghetata sa fie si mai cremoasa, inainte de servire este bine sa o amestecam timp de cateva minute in blender.

Servim inghetata pe farfurioare reci, tinute inainte in frigider pe care radem pe razatoarea mare ciocolata.
Peste ciocolata rasa asezam 1 bulgare mare de inghetata. Ornam cu 2 frunze de menta verde.


Pofta buna!