Site coolinaria.ro

Tarta Tatin cu legume


Tarta Tatin este o placinta cu mere rasturnata, in care merele sunt caramelizate in unt si zahar, inainte de coacerea aluatului. Dar cine spune ca nu poti improviza o reteta si sa o transformi intr-un aperitiv sanatos si usor? Din aceasta serie va recomand tarta Tatin cu legume.

Tarta Tatin cu legume

Ingrediente:
  • 250g aluat de foietaj
  • 200g orez
  • 5 rosii
  • 1 vanata
  • 1 ardei gras
  • 50 g masline negre feliate si fara samburi
  • 2 catei de usturoi
  • 2 cepe
  • 150ml vin alb
  • busuioc
  • ulei
  • sare si piper
Mod de preparare:
Fierbe orezul in 500 ml de apa cu sare.

Taie vanata felii pe lungime si caleste-o bine in ulei.
Taie ardeiul gras pestisori subtiri si caleste-l si pe acesta in ulei. Taie 2 rosii rondele si celelalte 3 in cubulete cat mai marunte.

Caleste ceapa si usturoiul tocate marunt. Adauga cubuletele de rosii si lasa-le sa se caleasca. Toarna vinul alb, busuoicul, sare si piper. Adauga orezul fiert si scurs si maslinele negre.

Unge o tava cu ulei si tapeteaza fundul cu un strat egal de pestisori de ardei asezati unul langa altul. Peste acestia pune rosiile taiate rondele si feliile de vanata.
Pune peste toate acestea amestecul cu orez, intr-un strat uniform.
Asaza peste o foaie de aluat si baga marginile foii intre peretii tavii si umplutura. Coace la foc potrivit pana se rumeneste deasupra. Lasa tarta sa se raceasca si rastorn-o pe o farfurie astfel incat foaia de aluat sa fie dedesubt, iar ardeiul desupra.

Poti folosi orice legume iti plac tie in compozitie.


Pofta buna!