Site coolinaria.ro

Sorbeto de vin alb


Sorbeto este inrudit cu inghetata, dar este varianta light pentru ca nu contine lapte sau smantana.

Sorbeto de vin alb

Ingrediente:
  • 400 g zahar
  • 500 ml apa
  • 250 ml vin alb
  • sucul de la 1 portocala
  • 2 lamai
Mod de preparare:
Punem intr-un vas la fiert, la foc potrivit zaharul, vinul si apa. Amestecam pana zaharul se dizolva complet. Lasam amestecul sa fiarba inca 5 minute, apoi il lasam sa se raceasca.

Cand s-a racit complet adaugam in compozitie sucul de la portocala si de la lamai.
Omogenizam si dam compozitia in congelator.
Servim sorbeto-ul in cupe de inghetata reci, ornate cu felii de lamaie si portocala.

Pentru un aspect mai original putem umple cu sorbeto jumatati de lamaie sau de portocale din care am eliminat miezul.


Pofta buna!