Site coolinaria.ro

Tarta cu prune


Din seria retelelor de sezon am pregatit o tarta aromata cu prune. Pentru aceasta reteta nu ai nevoie decat de 15 minute, iar pentru coacere 35 de minute.

Tarta cu prune

Ingrediente:
  • 160g faina
  • 150 g unt
  • 160 g zahar plus inca 2 linguri pentru deasupra
  • 3 oua
  • 1 lingura rom sau coniac
  • 20-25 prune
  • 1 praf de copt
  • coaja de lamaie rasa ori vanilie
Mod de preparare:
Freci untul cu zaharul, apoi cu galbenusurile, puse unul cate unul, pana obtii o crema omogena si albicioasa. Adaugi atunci putin cate putin faina, 2 lingurite de praf de copt, romul, coaja de lamaie si un praf de sare. La urma pui si albusurile batute spuma tare ca pentru bezea. Omogenizezi de jos in sus cu o spatula ca aluatul sa devina pufos.

Torni aceasta compozitie intr-o tava mare de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina. Deasupra asezi una langa alta jumatatile de prune fara samburi, cu coaja in jos. Presari peste ele cele 2 linguri de zahar. Dai tava in cuptorul preincalzit pentru 30 de minute, pana se rumeneste frumos.

Lasi sa se raceasca si o tai bucati dreptunghiulare.


Pofta buna!