Site coolinaria.ro

Morcovi in sos picant



Morcovi in sos picant

Ingrediente:
  • un sfert kilogram morcovi tineri, foarte proaspeti
  • un varf de cutit sare
  • 1 lingura unt
  • un sfert ceasca zahar brun
  • 1 lingura mustar dulce
  • un sfert ceasca patrunjel tocat
Mod de preparare:
1 Se taie morcovii pe lung in bastonase simetrice, nu prea subtiri
2 Se fierb apoi morcovii cu sare pana ce devin moi; se lasa la scurs;
3 Se adauga untul, zaharul si mustarul intr-o tigaie larga; se lasa la foc mic vreo 3 minute, amestecandu-se constant;
4 Acum putem adauga si morcovii pe care ii vom acoperi cu grija in sosul din tigaie pana ce devin crocanti; gustati si mai adaugati sare daca e nevoie;
5 Se pun pe platou si se presara cu patrunjel verde. Se poate acum servi.


Pofta buna!