Site coolinaria.ro

Felii de dovleac la cuptor


Dovleacul este eroul serii de Halloween, dar este in acelasi timp un aliment extrem de sanatos si gustos, ce merita consumat in tot timpul anului. De asemenea, este extrem de versatil, putind fi ingredient in o mare diversitate de feluri de mancare, de la aperitive la deserturi delicioase. Reteta care v-o prezentam acum este una simpla, extrem de usor de realizat, putind reprezenta un adaos sanatos la orice masa, fie ea de Halloween sau nu.

Felii de dovleac la cuptor

Ingrediente:
  • dovleac
  • ulei
  • condimente
Mod de preparare:
Se taie feliute de dovleac groase de 2-3 cm (sau poti folosi bucatile de dovleac ramase dupa prepararea altor mancaruri). Se ung bine cu ulei. Se presara condimente dupa pofta inimii si a gustului.

Se insira pe o tava, cu grija sa nu se atinga intr ele. Se lasa la cuptor 5-10 minute, pana se rumenesc.

Se pot servi ca aperitiv, proaspat scoase din cuptor, gustare sau garnitura. Se pot asezona pe deasupra cu smantana si verdeata proaspata maruntita.


Pofta buna!