Site coolinaria.ro

Ciorba radauteana


Ciorba radauteana e una din ciorbele mele preferate, dar din pacate convietuind cu un mofturos nu pot sa o pregatesc pe cat de des mi-as dori. Asa ca va prezint reteta mamei mele si va sfatuiesc sa o incercati, caci va va iesi cea mai buna ciorba radauteana din lume.

Ciorba radauteana

Ingrediente:
  • un piept de pui cu piele si os
  • un morcov
  • o ceapa
  • un ardei
  • o radacina de patrunjel
  • 1 telina mica
  • 3 galbenusuri
  • 300g smantana
  • 1-2 ardei iuti in otet
  • 5 linguri otet de pe ardeii iuti
  • 2-3 catei de usturoi
Mod de preparare:
Dupa ce sunt curatate, legumele se spala si se pun intregi la fiert impreuna cu pieptul de pui pentru aproximativ 20min (pana cand puiul este fiert, iar morcovul se poate intepa usor cu furculita). In acest timp galbenusurile de la cele 4 oua se amesteca impreuna cu 300g smantana.

Dupa ce legumele si puiul s-au fiert se scot din oala, iar oala se trage de pe foc. In apa se pun ardeii iuti tocati, pe rand, gustand pentru a vedea cat de iute este ciorba si se drege cu otet, sare si piper. Morcovul si usturoiul se dau pe razatoare si se aduga in supa.

Urmeaza sa turnati in ciorba ouale si smantana. Pentru a evita ca ciorba radauteana sa se taie va trebui sa adaugati supa, putin cate putin, amestecand in acelasi timp. Cam 5 polonice de supa ar trebui sa fie suficient. Daca temperatura amestecului a ajuns aproape de cea a supei puteti sa le amestecati.

Carnita dupa ce este curatata de piele si de os, este scursa si racita putin. Apoi o desfacem de pe oase si incepem sa o rupem fasiute mici. O adaugam in ciorba.

Presaram deasupra patrunjel proaspat tocat, amestecam si ciorbita este gata.
Servim cu ardei iuti in otet si multa smantana.


Pofta buna!