Chipsuri de dovleac
Foarte gustoase si crocante, chipsurile de dovleac se prepara cu mare usurinta, fiind o reteta foarte simpla si deosebit de convenabila ca pret.
Ingrediente:
- miez de dovleac, fara coaja sau seminte, bine spalat si in cantitatea dorita de dumneavoastra
- ulei vegetal, de preferat uleiul de arahide, dar merge si cel de masline sau de floarea-soarelui
-
sare, la alegere, daca doriti chipsuri sarate.
Mod de preparare:
1 Se taie miezul de dovleac in felii rotunde si foarte subtiri cu un cutit special pentru a obtine binecunoscuta forma a chipsurilor;
2 Intr-o tava de copt larga puneti ulei cat sa cuprinda in intregime chipsurile de dovleac si dati-o la foc pana ce uleiul se incinge foarte bine;
3 Prajiti chipsurile in serii consecutive pana ce devin crocante si capata aspectul auriu specific; fiecare serie de chipsuri trebuie uscata bine pe hartie de bucatarie sau intr-o sita speciala si presarate, la alegere, cu sare;
4 Dupa ce se racesc si se usuca bine chipsurile pot fi servite/oferite in pungi de hartie decorate cu stafii sau capete de mort, pregatite dinainte pentru acest lucru sau cu aripioare de pui extra-picante.
Pofta buna!