1 Intr-un recipient mai larg, din inox, se combina faina, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara, si sarea. Se amesteca bine ca sa se omogenizeze totul;
2 Intr-un alt recipient combinam apoi piureul de dovleac, untul topit, laptele, ouale bine batute, zaharul si praful de vanilie. Si aici de asemenea amestecam totul foarte bine;
3 Acum putem turna compozitia pe baza de dovleac peste faina din primul bol amestecand apoi bine pana ce obtinem o pasta asemanatoare cu aceea pentru aluat;
4 Punem acum si stafidele in compozitie si amestecam;
5 Pregatim formele pentru briose, fie le ungem cu unt si presaram faina, fie folosim hartie speciala, si aceasta unsa cu ulei de masline sau unt topit;
6 Fiecare forma se umple cu compozitie din recipientul mare, dar numai pana la 3/4 si nu in intregime, pentru a nu da afara la copt; optional, putem presara putina scortisoara pe deasupra, daca ne place mult gustul acesteia;
7 Cuptorul trebuie incalzit dinainte la 180-190 de grade si apoi punem briosele la copt pentru aproximativ 20 minute sau chiar 25 de minute pana ce capata o crusta aurie specifica;
8 Briosele se servesc caldute, la temperatura camerei.
Pofta buna!