Site coolinaria.ro

Tarta cu dovleac


Va prezint o reteta de tarta cu dovleac tipic americana, Pumpkin Pie fiind piesa de rezistenta pentru Ziua Recunostintei (Thanksgiving Day).

Tarta cu dovleac

Ingrediente:
  • - Ingrediente pentru aluat:
  • 450 g faina
  • 1 pachet margarina (unt)
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • 5 linguri de ulei
  • 5 linguri apa
  • 100g pesmet
  • - Ingrediente pentru umplutura:
  • un dovleac pentru placinta
  • zahar dupa gust
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 lingura margarina
Mod de preparare:
Este indicat sa facem mai intai umplutura ca sa aiba timp sa se raceasca.

Curatam dovleacul, il radem marunt pe razatoarea mica (sau il bagam la robot), il amestecam impreuna cu zaharul, scortisoara si il punem intr-o cratita la calit, cu un pic de margarina, pana se inmoaie.

Il lasam la racit.
Ne ocupam apoi de aluat. Punem faina intr-un castron, facem o scobitura la mijloc, si punem acolo restul ingredientelor (margarina trebuie sa fie moale si taiata bucatele). Framantam un aluat pe care il impartim in doua.

Intindem o foaie, o punem in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina, sau pe hartie de copt. Daca aluatul este prea fraged si nu merge folosit sucitorul, se intinde in tava cu mana, iar deasupra nu se pune foaie, ci se da aluatul pe razatoare si se imprastie peste umplutura. Presaram deasupra pesmet si punem umplutura.

Acoperim cu a doua foaie (sau cu aluatul ras daca este prea moale), intepam cu furculita si dam la cuptor ( care trebuie sa fie preincalzit) la foc mediu, pana se rumeneste.

Cand e gata o decoram cu o ploaie de zahar pudra si o taiem doar dupa ce s-a racit.


Pofta buna!