Site coolinaria.ro

Tocanita de ardei copti


Va propun o bunatatate de tocanita de ardei copti, dupa reteta folosita la noi in Moldova.

Tocanita de ardei copti

Ingrediente:
  • 1 kg ardei grasi rosii
  • 2 cepe mari
  • 3 linguri ulei
  • 500 ml suc de rosii
  • patrunjel tocat marunt
  • sare
  • piper
Mod de preparare:
Ardeii se coc pe plita pe toate partile, se scot pe un fund de lemn si se presara cu putina sare ca sa se cecojeasca mai usor. Cand s-au racit se curata de coaja, se scot semintele si se taie felii.

Se curata ceapa si se pune intr-o tigaie cu apa si ulei si se inabusa bine. Apoi se toarna sosul de rosii si se mai fierbe circa 10 minute. Dupa acest timp se pune ardeiul si se mai da in cateva clocote. La final se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust si se decoreaza cu o ploaie de patrunjel tocat marunt.

Se serveste tocanita calda, alaturi de mamaliguta.


Pofta buna!