Site coolinaria.ro

Pate de ficat de pasare


De mai bine de 2 ani am declarat razboi pateurilor din comert. De atunci folosesc, cand imi este pofta reteta mamei de pateu de ficat de pasare home-made. Pateul este mult mai bun decat cel cumparat si nu are E-uri, de aceea trebuie facut fie in cantitati mai mici, fie consumat repede.

Pate de ficat de pasare

Ingrediente:
  • o caserola de ficat de pui
  • o ceapa mare alba
  • un pachet de unt
  • sare si piper
Mod de preparare:
Se caleste ceapa taiata pestisori. Se spala ficateii si se curata de grasime, se scurg de apa si se pun in cratita peste ceapa. Se caleste inabusit fara a pune apa. Se amesteca din cand in cand, ca sa nu se prinda de cratita.

Cand este suficient de patruns si a scazut zeama din cratita, se rastoarna intr-un vas si se mixeaza.
Se adauga untul taiat bucatele (untul atunci scos din frigider), se mixeaza in continuare, se condimenteaza cu sare si piper. Consistenta este destul de moale, dar nu va faceti probleme.

Se pune in caserole cu capac pe care le introducem in frigider.
Servim a doua zi pe felii de paine prajita cu felioare de rosii.
Daca dorim putem pune in compozitie si 2 catei de usturoi pentru a fi mai picant.


Pofta buna!