Site coolinaria.ro

Budinca de gutui


Pentru ca toamna s-a instalat deja, iar virozele respiratorii au inceput sa ne dea tarcoale, specialistii ne recomanda consumul zilnic de gutui. Acestea nu doar ca ne feresc de raceli, dar previn anemia si stimuleaza pofta de mancare. Acestea fiind spuse, va propun o delicioasa budinca de gutui.

Budinca de gutui

Ingrediente:
  • 4 gutui mari
  • 100g alune prajite
  • 200ml lapte
  • ½ franzela
  • 1 lamaie
  • 200g zahar pudra
  • 2 linguri unt
  • 6 oua
  • 1 lingura pesmet
Mod de preparare:
Spalam gutuile si le fierbem in apa clocotita. Dupa ce au fiert le curatam, le radem pe razatoarea cu gauri mari si le amestecam impreuna cu alunele pisate marunt.

Frecam untul spuma cu zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul, miezul de franzela inmuiat in lapte si stors, gutuile amestecate cu alune si la final albusurile batute spuma.

Ungem o forma de budinca sau o tava cu unt, o tapetam cu pesmet. Turnam compozitia de budinca si o coacem timp de 30 de minute la foc mediu.


Pofta buna!