Site coolinaria.ro

Rasturnata cu prune


Asa-i ca suna putin cam bizar numele asta pentru o prajitura? Ei bine pe cat de ciudata ar parea, pe atat de buna este aceasta rasturnata cu prune.

Rasturnata cu prune

Ingrediente:
  • 500g prune
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie si portocala
  • ulei sau unt pentru uns vasul
Mod de preparare:
Spalam prunele, le desfacem in jumatati si le scoatem samburii.
Intr-un vas termorezistent uns cu putin unt asezam jumatatile de prune si presaram peste ele doua linguri de zahar, apoi le lasam deoparte sa lase putina zeama. Separam albusurile de galbenusuri.

Batem galbenusurile cu uleiul intr-un bol, iar albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare ca pentru bezea. Adaugam apoi peste spuma de albusuri zaharul (cele 3 linguri care ne-au mai ramas) si zaharul vanilinat si mixam din nou pana se topesc toate cristalele de zahar.

Adaugam aceasta compozitie peste galbenusurile frecate cu ulei, apoi faina si coaja de lamaie si omogenizam bine, de jos in sus cu o lingura de lemn.
Turnam aluatul rezultat peste prune si introducem in cuptor( incalzit in prealabil) pentru 15-20 de minute, la foc mediu.

Dupa 5 min dupa ce ati scos tava din cuptor, desprindeti marginile prajiturii cu un cutit, acoperiti-o cu platoul pe care o veti servi si rasturnati prajitura.

In loc de prune puteti pune orice alt fel de fructe, in functie de sezon. Eu am mai facut-o cu mere si ananas si mi-a iesit la fel de apetisanta.


Pofta buna!