Site coolinaria.ro

Crema catalana


Imi permit sa va recomand o crema catalana (Barcelona este capitala Provinciei Catalunia), traditionala locului, dar pe care o gasim pe tot teritoriul Spaniei, in toate restaurantele, barurile.

Crema catalana

Ingrediente:
  • 1 lamaie
  • 400ml lapte
  • 400 g smantana dulce grasa
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 150g zahar
  • 6 galbenusuri
  • 2-3 portocale
  • 6-8 linguri zahar brun
  • 2 linguri de amidon de porumb
  • frunze de menta
Mod de preparare:
Radem lamaia si punem la fiert laptele impreuna cu smantana, coaja de lamaie si scortisoara.

Dupa ce a fiert dam laptele deoparte, la racit.
Batem galbenusurile cu zaharul (cel obisnuit, nu brun) si amidonul pana se formeaza o crema groasa. Turnam laptele racit si amestecam mai departe. Apoi punem totul pe foc si lasam pana se ingroasa, amestecand mereu. Atentie, caci nu trebuie lasat sa fiarba!

Lasam sa se raceasca putin, apoi turnam continutul in 5-6 forme si le tinem la rece.
Inainte de servire presaram uniform zaharul brun peste crema si punem formele la cuptor, la functia grill pentru a se carameliza.

Lasam sa se raceasca si decoram crema catalana cu felii de portocale si frunzulite de menta.


Pofta buna!