Site coolinaria.ro

Gogosi cu mere


Va prezint o reteta de gogosi cu mere sau pancove, originala din Ardeal. Produsul final va va incanta toate simturile, caci gogosile sunt delicioase si pufoase.

Gogosi cu mere

Ingrediente:
  • 500ml lapte
  • 2 oua
  • 4 linguri zahar praf
  • 1 lingurita scortisoara
  • 400 g faina
  • 50g unt
  • 1 kg mere
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra si scortisoara pentru pudrat
Mod de preparare:
Punem intr-un bol cei 500ml de lapte, adaugam cele 2 oua, zaarul,sarea, scortisoara si untul topit . Mixam toate aceste ingrediente, apoi adaugam treptat faina in ploaie, continuand pana ce compozitia devine omogena. Va iesi un aluat mai gros decat cel de clatite.

Curatam merele, le indepartam cotorul si le feliem subtire. Punem si feliile de mere in compozitia de mai sus.

Incingem uleiul in tigaie, cu o lingura luam din compozitie, punem gogosile la prajit. Le prajim pe ambele parti pana devin aurii, apoi le scoatem pe un servetel absorbant sa eliminam surplusul de ulei.

Le servim decorate cu zahar pudra amestecat impreuna cu scortisoara.


Pofta buna!