Site coolinaria.ro

Salata de arugula (Voinicica) cu parmezan


Este o reteta erotica cu efect garantat, simplu de preparat si foarte gustoasa, dar veti intampina probleme in gasirea unui furnizor de salata arugula (voinicica) deoarece fiind o specie mai pretentioasa, nu poate fi tinuta la pastrare decat doua-trei zile. Arugula trebuie cultivata de catre dumneavoastra sau, daca aveti noroc, o puteti procura de la producatorii particulari care inca mai cultiva asemenea tip de salata.

Salata de arugula (Voinicica) cu parmezan

Ingrediente:
  • 3 linguri suc de lamaie
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper macinat
  • 200g salata arugula
  • 150g parmezan, dat prin razatoare
Mod de preparare:
1 Intr-un bol mai mic (nu cel pentru salata) combinati sucul de lamaie, uleiul de masline, sarea si piperul;
2 Spalati cu atentie frunzele de salata si plasati-le in bolul de salata (de obicei nu mai trebuie tocate sau taiate deoarece frunzele de arugula sunt foarte fragede si este de preferat sa folositi intotdeauna o salata mai tanara);
3 Turnati sosul de salata peste frunzele de arugula, presarati apoi si parmezanul ras si amestecati fara graba, ca sa nu distrugeti frunzele si salata sa aiba un aspect placut si proaspat atunci cand o serviti.


Pofta buna!