Site coolinaria.ro

Paine malteza



Paine malteza

Ingrediente:
  • 600g faina
  • 10g sare
  • 15g zahar
  • 15g margarina
  • 25g drojdie
  • 345ml apa calduta
  • 1 lingura lapte
Mod de preparare:
1 Se combina faina, sarea si margarina, iar apoi se adauga si drojdia;
2 Apa calduta se combina si ea cu zaharul si laptele si abia dupa aceea putem adauga lichidul in amestecul de faina pentru a framanta aluatul pana ce acesta devine elastic si gata de modelat;
3 Se pune aluatul intr-un recipient acoperit bine cu o folie de plastic si un prosop si se lasa intr-un loc cald timp de 1 ora;
4 Se fac apoi forme mici de bulci, cam de 50grame, care se vor pune in tava, se ung cu ou batut si se lasa asa timp de un sfert de ora, suficient cat sa incalzim bine cuptorul la peste 200 de grade;
5 Bulcile se pun la cuptor unde vor sta circa un sfert de ora.


Pofta buna!