Site coolinaria.ro

Piperada cu amestec de ardei


Imi permit sa iti prezint o variatie de la clasica omleta, mereu prezenta la micul dejun. Piperada este o mancare cu specific spaniol care constra intr-un combinatie foarte reusita de oua si legume.

Piperada cu amestec de ardei

Ingrediente:
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa medie taiata
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 4 rosii cojite si taiate
  • 1 catel de usturoi
  • 4 oua mari batute cu o lingura de apa
  • 4 felii de paine integrala
  • sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Incingem uleiul intr-o tigaie incapatoare si sotam ceapa pana se inmoaie.

Curatam ardeii grasi si ii taiem in felii subtiri. Ii punem in tigaie peste ceapa si ii prajim la foc mic 5 minute. Adaugam rosiile si usturoiul taiat marunt (sau dat pe razatoare). Condimentam cu sare si piper si mai lasam pe foc inca 5 minute.
Turnam ouale in amestecul din tigaie si mai prajim la foc mediu 2-3 minute, amestecand din cand in cand, pana ce piperada s-a ingrosat la consistenta unei omlete usoare.

Piperada trebuie servita imediat cu paine integrala prajita.
Merge de minune servita alaturi de un pahar de suc proaspat de portocale.


Pofta buna!