Piperada cu amestec de ardei
Imi permit sa iti prezint o variatie de la clasica omleta, mereu prezenta la micul dejun. Piperada este o mancare cu specific spaniol care constra intr-un combinatie foarte reusita de oua si legume.
Ingrediente:
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa medie taiata
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei gras verde
- 4 rosii cojite si taiate
- 1 catel de usturoi
- 4 oua mari batute cu o lingura de apa
- 4 felii de paine integrala
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Incingem uleiul intr-o tigaie incapatoare si sotam ceapa pana se inmoaie.
Curatam ardeii grasi si ii taiem in felii subtiri. Ii punem in tigaie peste ceapa si ii prajim la foc mic 5 minute. Adaugam rosiile si usturoiul taiat marunt (sau dat pe razatoare). Condimentam cu sare si piper si mai lasam pe foc inca 5 minute.
Turnam ouale in amestecul din tigaie si mai prajim la foc mediu 2-3 minute, amestecand din cand in cand, pana ce piperada s-a ingrosat la consistenta unei omlete usoare.
Piperada trebuie servita imediat cu paine integrala prajita.
Merge de minune servita alaturi de un pahar de suc proaspat de portocale.
Pofta buna!