Budinca de portocale, smochine si curmale este ideala pentru a satisface pofta de dulce a familiei tale in timpul sezonului rece!
Pastram cateva fasii de coaja de portocala pentru ornat, iar restul le punem intr-o cratita cu sucul de portocale. Adaugam curmalele, smochinele si lichiorul de portocale. Acoperim cratita si fierbem 10 minute, pana ce fructele se inmoaie.
Lasam amestecul de fructe sa se raceasca si le punem apoi in vasul de la robot sau in blender si le mixam pana obtinem o pasta fina. Trecem prin strecuratoare pentru a elimina semintele.
Frecam untul cu zaharul pana ce devine cremos, apoi amestecam si piureul de fructe racit. Batem inauntru ouale, adaugam faina si praful de copt si amestecam pana la omogenizare.
Ungem cu unt un castron de budinca, avand capacitatea de 5 cani. Acoperim suprafata cu hartie cerata, apoi cu o folie dubla si legam cu o ata.
Punem castronul intr-o cratita mare si turnam apa cat sa ajunga la jumatatea castronului. Acoperim cu un capac si fierbem la aburi 2 ore. Verificam nivelul apei din cand in cand.
Rasturnam budinca in farfurie si o ornam cu fasii de coji de portocala.
Pofta buna!