Site coolinaria.ro

Budinca din panettone si caise


Va prezint o reteta consistenta de budinca din panettone si caise. Puteti sa o pregatiti dimineata la micul dejun, sau seara daca vreti un desert bun si rapid. Toata familia va fi incantata. Noua ne-a placut tare mult, am savurat-o dimineata la o ceasca de ceai si ne-am asigurat energia necesara pana la pranz.

Budinca din panettone si caise

Ingrediente:
  • unt fara sare pentru uns
  • 360 g panettone
  • taiat in felii tringhiulare
  • 150 g caise uscate
  • taiate
  • 100 g nuci taiate
  • 500 ml lapte
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 oua mare, batut
  • 2 linguri sirop de artar ( eu am inlocuit cu miere)
  • nucsoara
  • zahar brun pentru ornat
Mod de preparare:
Ungem cu unt un vas pentru cuptor. Aranjam jumatate din panettone in vas, presaram desupra jumatate din nucile taiate si toate caisele, apoi punem si restul de panettone deasupra.

Incalzim laptele cu esenta de vanilie intr-o cratita mica, pana ce aproape fierbe. Adaugam oul si siropul de artar intr-un vas larg, adaugam o jumatate de lingurita de nuscoara, apoi cu telul amestecam si laptele fierbinte.

Incalzim cuptorul. Turnam compozitia peste panettone si presam usor pentru a pastrunde bine inauntru. Lasam budinca sa stea 10 minute.

Presaram si restul de nuci si apoi zaharul brun si o jumatate de lingurita de nuscoara. Coacem 40- 45 de minute, pana ce budinca este crescuta si rumena.


Pofta buna!