Site coolinaria.ro

Chec cu nuci, caise si mere


Checurile sunt deserturi racoroase si fara pretentii, care se fac usor si sunt economice, la fel ca si acest chec cu nuci, caise si mere.

Chec cu nuci, caise si mere

Ingrediente:
  • 2 cani faina de grau integrala
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 varf cutit sare
  • ½ cana margarina
  • 1 cana zahar brun
  • 2 oua mari
  • batute putin
  • sucul si coaja rasa de la o portocala
  • ½ cana nuci tocate
  • ½ cana caise uscate
  • taiate
  • 1 mar mare
  • ulei pentru uns
Mod de preparare:
Incalzim cuptorul. Ungem cu ulei o tava de chec de 1kg si o tapetam cu hartie de copt.

Cernem faina, praful de copt si sarea, apoi adaugam si taratele ramase in sita. Adaugam margarina, zaharul, ouale, sucul si coaja de portocala. Amestecam si dam la mixer pana ce aluatul este fin.

Adaugam nucile si caisele. Curatam marul de coaja si samburi, il taiem in bucati pe care le punem in aluat. Amestecam, apoi turnam aluatul in tava, netezim suprafata si dam la cuptor pana se rumeneste.


Pofta buna!