Site coolinaria.ro

Praz la cuptor cu branza si iaurt


Prazul la cuptor este un preparat simplu si cu siguranta il veti gati des, intrucat este si foarte gustos. Pentru a pregati acest praz la cuptor cu branza si iaurt va sfatuiesc sa folositi cel mai proaspat praz pe care il puteti gasi.

Praz la cuptor cu branza si iaurt

Ingrediente:
  • 2 linguri unt
  • 8 fire mici de praz ( aproximativ 500g)
  • 2 oua mici batute
  • 150g branza de vaca
  • 200ml iaurt
  • 150g parmezan ras
  • 100 g pesmet
  • sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Incalzim cuptorul. Ungem cu unt o tava sau un vas termorezistent. Curatam prazul, facem o crestatura in varf pana la capatul celalalt si il clatim bine in apa rece. Punem prazul intr-o cratita cu apa si il aducem la temperatura de fierbere.

Fierbem la foc mic 6 minute, cat sa se inmoaie. Scoatem prazul din cratita si il lasam la scurs. Aliniem firele de praz in tava.

Batem ouale cu branza de vaca, iaurtul si jumatate din cantitatea de parmezan. Condimentam cu sare si piper.

Punem amestecul peste praz. Amestecam si restul de parmezan cu pesmet si presaram peste sos.

Cocem la cuptor 30-40 de minute, pana ce suprafata devine rumena si crocanta.


Pofta buna!