Site coolinaria.ro

Biscuti cu cascaval si cartofi


Datorita adaosului neobisnuit de piure de cartofi, acesti biscuiti din faina integrala sunt putin umezi si au o coaja crocanta. Nota finala este data de cascaval si semintele de susan.

Biscuti cu cascaval si cartofi

Ingrediente:
  • 1 cana faina de grau integrala
  • ½ lingurita de sare
  • 4 lingurite praf de copt
  • 3 linguri unt plus extra pentru uns
  • 2 oua batute
  • ½ cana lapte batut
  • 1 1/3 cani de piure de cartofi
  • 3 linguri salvie
  • ½ cana cascaval ras ( sau parmezan)
  • seminte de susan pentru decorat
Mod de preparare:
Incalzim cuptorul. Ungem o tava de copt.

Cernem faina, sarea si praful de copt. Frecam cu untul pana ce aluatul seamana cu firimiturile de paine. Adaugam un ou batut si tot laptele batut. Adaugam si piureul de cartofi, salvia si jumatate din cantitatea de cascaval, apoi framantam pana obtinem un aluat moale.

Punem aluatul pe o suprafata presarata cu faina si framantam usor pana ce aluatul este fin. Intindem aluatul intr-o foaie de 2 cm grosime si cu o forma rotunda de 6cm decupam 9 biscuiti.

Punem biscutii in tava si ii ungem cu celalat ou batut. Presaram restul de cascaval si semintele de susan deasupra si coacem 15 minute, pana ce se rumenesc. Scoatem din tava si ii lasam sa se raceasca.

In locul salviei putem folosi rozmarin, busuioc sau cimbru.


Pofta buna!