Site coolinaria.ro

Paste cu midii si fasole alba


Este o reteta afrodisiaca, foarte bogata in nutrimente sanatoase. Are un gust placut, exotic si este usor de digerat. Atentie totusi de unde va procurati midiile deoarece sunt produse perisabile si trebuie gatite cat mai repede.

Paste cu midii si fasole alba

Ingrediente:
  • 900 grame midii in coaja
  • 300 grame paste tip melci
  • 200 grame fasole alba cu bob mediu
  • 500 grame rosii
  • 3 linguri ulei de masline
  • 30 grame patrunjel verde
  • 3 catei de usturoi
  • sare si piper rosu dupa gust
Mod de preparare:
1 Lasati fasolea in apa rece, la inmuiat, cu o seara inainte. A doua zi, de dimineata, fierbeti fasolea in macar 2 ape, timp de 1 ora.
2 Intre timp puteti plasa si midiile proaspete in coaja lor la fiert intr-o oala. Dupa ce s-au deschis scoicile puteti extrage carnea si sa o lasati la scurs. Pastrati apa in care au fiert pentru sos.
3 Intr-o tigaie inalta puneti uleiul de masline si prajiti usturoiul tocat. Tocati marunt si rosiile si patrunjelul si adaugati-le putin mai tarziu aici. Adaugati si sare si piper rosu dupa gust.
4 Dati focul la mic si adaugati apa in care au fiert scoicile si lasati la foc mic cateva minute, dupa care puteti adauga si fasolea fiarta si scursa bine anterior. Se lasa la foc mic inca 15-20 de minute.
5 Intr-o oala mica fierbeti separat pastele melci si lasati-le si pe acestea la scurs.
6 Adaugati pastele fierte peste sosul cu fasole din tigaia inalta.
7 Plasati carnea de midii intr-un bol larg de servit si amestecati cu sosul din tigaia inalta.
8 Se serveste imediat.


Pofta buna!