Budinca trebuie sa fie servita in mod traditional in fiecare an, la masa de Craciun si faptul ca se pastreaza foarte bine chiar si timp de 3 zile la frigider este incurajator pentru oricine isi doreste sa serveasca si acest fel la masa.
1 Plasati fructele intr-un vas mai larg si turnati tot brandy peste ele; amestecati bine ca sa patrunda alcooluul toate fructele, apoi acoperiti cu un stergar de bucatarie si lasati la macerat pentru 12 sau chiar 24 de ore.
2 Intr-un alt vas puneti untul si zaharul si dati-le la mixer pana ce obtineti o compozitie groasa si cremoasa; peste ele adaugati coaja rasa de lamaie si portocala si ouale bine batute.
3 Acum puteti adauga fructele din recipientul lasat la macerat si migdalele din cana; dupa ce ati amestecat si pe acestea bine puteti adauga si faina, condimentele si, la final, firimiturile de paine.
4 Veti avea nevoie de o tava speciala pentru budinca, rotunda si destul de inalta. Tava se tapeteaza si la fund si pe margini pentru a se asigura cresterea uniforma a budincii
5 Se pune compozitia in tava si se aranjeaza frumos partea superioara a budincii.
6 Cea mai buna cale de a obtine o budinca de calitate este sa plasati tigaia inalta la cuptor intr-un alt recipient pe jumatate cu apa, astfel incat sa cuprinda exact tava rotunda in care se afla budinca.
7 Budinca se lasa la cuptor pentru 4 ore verificandu-se mereu daca nu mai trebuie pusa apa la nivel in recipientul exterior.
8 La final budinca se lasa la racit, se inveleste cu hartie de bucatarie sau folie si se poate pune la frigider pana ce va fi servita.
9 Budinca rece trebuie obligatoriu incalzita inainte de a fi servita, fie la microunde fie pentru inca 2 ore cu aceeasi metoda lenta, de plasare a tavi de copt intr-un recipient plin pe jumatate cu apa.
Pofta buna!