Site coolinaria.ro

Garnitura de fasole verde cu rosii si condimente



Garnitura de fasole verde cu rosii si condimente

Ingrediente:
  • 1 lingura ulei de masline sau de rapita
  • 1 catel de usturoi tocat
  • 1 ceapa mica
  • 1 cana rosii tocate
  • 1/4 lingurita busuioc pisat
  • 1/8 lingurita piper macinat
  • 450g fasole verde la conserva/borcan
Mod de preparare:
1 Spalati fasolea sub jet de apa rece, lasati-o la scurs si taiati-i capetele
2 Intr-o tigaie care nu se prinde la gatit, incingeti uleiul la foc moderat. Adaugati usturoiul tocat si ceapa tocata si lasati-le la prajit cam 5 minute, pana ce devin rumene, amestecand constant cu spatula de lemn.
3 Adaugati si rosiile tocate in tigaie, busuiocul si piperul si lasati la prajit inca vreo 2 minute, continuand sa amestecati.
4 Acum adaugati fasolea verde amestecand apoi usor pentru a o imbraca complet in sosul de rosii. Acoperiti si lasati la foc cam vreo 6 minute, pana ce observati ca fasolea devine usor crocanta.
5 Se serveste cu piept de pui, curcan etc.


Pofta buna!