Site coolinaria.ro

Placinta de legume cu ciuperci



Placinta de legume cu ciuperci

Ingrediente:
  • 450g ciuperci feliate
  • 1 ceapa medie, tocata
  • 2 bucati zucchini sau dovlecei feliati
  • 1 ardei gras tocat
  • 3-4 linguri margarina gatit
  • sare, usturoi condiment si piper dupa gust
  • 1 rosie mare, bine coapta
  • 1 cana maioneza
  • 1 cana branza mozzarella faramitata
  • 1 foaie rotunda de placinta
Mod de preparare:
1 Incingeti margarina intr-o tigaie si rumeniti ciupercile, ceapa, dovleceii si ardeiul gras pana incep sa se inmoaie usor; nu tineti prea mult la foc pentru a nu se inmuia prea tare legumele; scurgeti apoi bine legumele si puneti-le separat, intr-un platou; adaugati pe deasupra sare si piper dupa gust
2 Luati foaia de placinta si plasati-o intr-o tava rotunda apoi asezati la fund felii de rosii; peste acestea se plaseaza legumele gatite anterior
3 Branza mozarella si maioneza se amesteca separat si se adauga apoi deasupra legumelor
4 Se da placinta la cuptorul incalzit la 175 de grade pentru 1 ora. Se serveste cald.


Pofta buna!