Site coolinaria.ro

Pizza cu usturoi si branza Brie



Pizza cu usturoi si branza Brie

Ingrediente:
  • 3 capatani de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 350g branza Brie
  • 400g blat de pizza din comert
  • 1/2 cana migdale prajite, feliate marunt
Mod de preparare:
1 Usturoiul trebuie preparat special; intai se indeparteaza foliile exterioare, dar fara a se curata sau desface capatana si se taie doar varfurile; capatanile de usturoi se ung apoi cu ulei, se invelesc in staniol si se aseaza in tava de copt; se lasa la 200 de grade timp de 30 de minute, adica pana ce usturoiul se inmoaie bine; dati apoi tava deoparte asteptand sa se raceasca.
2 Luati capatanile de usturoi si desfaceti cateii asezandu-i intr-un recipient rezistent si apoi pisati-i bine.
3 Taiati branza Brie in felii de 5mm grosime.
4 Asezati blatul de pizza intr-o tava rotunda, potrivita ca dimensiuni si presarati pe deasupra usturoiul pisat; peste usturoi plasati feliile de branza Brie, iar peste aceasta presarati migdalele.
5 Incalziti cuptorul la 230 de grade si dati tava la copt pentru 8-10 minute sau pana ce observati ca s-a topit bine branza.


Pofta buna!