Site coolinaria.ro

Salata ruseasca


Dintre retetele culinare festive, nu poate lipsi de pe masa salata ruseasca, cunoscuta si sub numele de salata Olivier. Aceasta este insa varianta pe care o gatesc eu si care mie personal mi se pare destul de complexa ca si gust.

Salata ruseasca

Ingrediente:
  • o punga de amestec pentru salata ruseasca (450 g) sau 2 cartofi mari
  • 3 morcovi
  • 300 g de mazare proaspata
  • 2 oua mari
  • o ceapa verde mica (partea alba)
  • 1/2 mar verde
  • 400 g piept de pui taiat bucatele mici
  • 4 linguri maioneza
  • 3 castraveti murati
  • cateva fire de marar proaspat
Mod de preparare:
Fierbem legumele in apa cu sare. Atentie insa la timpul de fierbere, nu depasiti 10 minute si gustati din cand in cand legumele. Trebuie sa fie fierte dar sa ramana crocante, altfel salata va arata ca un terci. Daca nu folositi legumele amestec, fierbeti cartofii in coaja, separat curatati si fierbeti morcovii, iar in alt vas, fierbeti mazarea. Apoi le taiati toate cubulete.

Cubulete taiem si marul verde si castravetii murati. Taiem ceapa felii si cele 2 oua fierte tari. Fierbem carnea de pui, apoi o amestecam cu o lingura de ulei de masline si o condimentam dupa gust.

La final, amestecam toate ingredientele, impreuna cu maioneza, asezonam cu marar tocat si dam la rece. O sa vi se para foarte asemanatoare la gust cu salata de beouf, dar in opinia mea cea ruseasca e mult mai rafinata.


Pofta buna!