Site coolinaria.ro

Bomboane Raffaello


La vremuri de criza, atunci cand nu trebuie sa dam banii pe prostii va recomand copia facuta in casa a delicioaselor bomboane Raffaello. Reteta e una extrem de simpla si de rapida, mai ales daca o preparati la robot.

Bomboane Raffaello

Ingrediente:
  • 1 pachet de unt (la temperatura camerei)
  • 250 g zahar pudra
  • 200 g lapte praf
  • 2 plicuri de vanilie
  • 250 g nuca de cocos
  • 100g migdale intregi
  • 1 lingura mare smantana
Mod de preparare:
Se amesteca laptele praf cu zaharul, cu nuca de cocos si apoi cu untul, lasat in prealabil la temperatura camerei sau incalzit putin la microunde. La final adaugam si lingura cu smantana.

Se formeaza o compozitie, la care puteti jongla cu ingredientele. Daca este prea moale si untoasa adaugati lapte praf si un pic de nuca de cocos (sau napolitane-foi maruntite ori biscuiti), iar daca e prea tare, mai adaugati putina smantana.

Din pasta luam cate putin, punem o migdala in centru si facem bilute pe care le dam prin nuca de cocos.

Se pun la rece, pe un platou, la distanta de aproximativ 2 cm una de cealalta, dupa care se servesc cu pofta!


Pofta buna!