Site coolinaria.ro

Fursecuri Truffe


Daca va place ciocolata si tot ce o contine, cu siguranta va vor placea si aceste fursecuri Truffe. Sunt aromate, fragede si nu ar trebui sa lipseasca de pe masa dumneavoastra de sarbatori.

Fursecuri Truffe

Ingrediente:
  • 100 g ciocolata taiata
  • 45 g unt
  • 55 g zahar pudra
  • un varf sare
  • 2 oua mici
  • esenta vanilie
  • 100 g faina
  • 10 g cacao
  • jumatate de lingurita praf de copt (nu prea mult ca sa nu crape tare biscuiteii)
  • 90 g zahar pudra (pentru deasupra)
Mod de preparare:
Untul si ciocolata se pun pe foc mic si se amesteca pana se va omogeniza compozitia, apoi adaugam zaharul si punem mixerul in functiune.

Punem pe rand cate un ou si esenta de vanilie - mixam bine.
Faina se amesteca impreuna cu cacao, un varf de sare si praful de copt.
Totul se adauga peste compozitia ciocolatoasa.
Mixam bine, acoperim vasul cu o folie si punem aluatul la frigider 2 ore.
Din aluatul racit modelam bilute de aproximativ 2,5 cm diametru pe care le tavalim bine prin zahar praf.
Le asezam in tava pe hartie de copt, la distanta de 4 cm intre ele.

Se coc la foc mic timp de 10-15 minute, cuptorul fiind incalzit in prealabil.
Cand sunt gata, biscuitii se vor lasa 2 minute in tava, dupa care vor fi scosi si lasati sa se raceasca.
Se pastreaza in caserole timp de mai multe zile.



Pofta buna!