Site coolinaria.ro

Cornete cu branza si somon afumat


Va prezint o reteta foarte inedita de aperitive cu care va veti impresiona invitatii si care pot fi servite cu succes la o masa festiva- cornete cu branza si somon afumat.

Cornete cu branza si somon afumat

Ingrediente:
  • 6 foi de lasagna
  • 300g branza de vaci proaspata
  • 3 linguri smantana
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 10 felii de somon afumat
  • sare
  • piper alb
Mod de preparare:
Fierbem foile de lasagna in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa ce au fiert, scurgem usor foile si le asezam una langa cealalta pe o planseta.

Amestecam branza de vaci cu smantana si adaugam si zeama de lamaie. Condimentam cu sare si piper dupa gust.

Ungem foile de lasagna cu crema de branza, taiem foaia pe jumatate si punem pe fiecare patrat o felie de somon. Rulam apoi foile de lasagna sub forma de cornet, le fixam cu scobitori si le ornam cu cimbru proaspat sau frunze de menta.

Servim cornetele alaturi de un pahar de vin alb sau bere.
Cu siguranta nu veti da gres servind aceste aperitive, iar invitatii vor aprecia produsul final.


Pofta buna!