Site coolinaria.ro

Briose sarate


Desi multa vreme am crezut ca briosele nu pot fi decat dulci, m-am gandit sa incerc sa incerc si varianta de briose sarate, ideale ca aperitiv, mai ales pentru o masa festiva.

Briose sarate

Ingrediente:
  • 200g de taietei
  • 200g de sunca presata
  • un borcan de legume mexicane
  • 200g smantana
  • 5 oua
  • 200g cascaval ras
  • o ceapa mica
  • un praf de copt
  • sare
  • piper
  • patrunjel si ceapa uscata
Mod de preparare:
Preincalzim cuptorul.

Intr-o tigaie cu putin unt calim legumele mexicane, ceapa taiata marunt si sunca, condimentate bine. Taieteii ii fierbem separat, dupa instructiunile de pe ambalaj.
Intr-un vas batem ouale, adaugam smantana, cascavalul ras (pastram 2-3 linguri de cascaval pentru ornat) si praful de copt.

Stoarcem bine taieteii si ii amestecam impreuna cu legumele calite, cu sunca si cu sosul de ou, smantana si cascaval. Condimentam dupa gust cu verdeturi.

Tapetam formele pt briose cu hartie sau le ungem cu putin unt si le umplem cu compozitie, chiar si peste marginea hartiei. Decoram cu cele 3 linguri de cascaval oprite. Le lasam la copt aproximativ 30 de minute.


Pofta buna!