Site coolinaria.ro

Rulada picanta de curcan cu sos frantuzesc


Daca va doriti o reteta extravaganta, va recomand aceasta rulada picanta de curcan cu sos frantuzesc. Nimic nu este mai interesant decat o rulada bine rumenita, cu o crusta picanta, imbietoare, servita cu un sos care complimenteaza perfect carnea frageda si aromata!

Rulada picanta de curcan cu sos frantuzesc

Ingrediente:
  • o rulada de curcan (gata cumparata, sau puteti sa o faceti din piept de curcan)
  • piper boabe multicolor
  • 100 ml smantana
  • o lingura mustar de Dijon
  • 20 ml cognac
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • coriandru macinat
  • chilli
  • anason
  • seminte de mustar
  • boia
  • chimen macinat
Mod de preparare:
Daca aveti piept de curcan, bateti-l, condimentati-l si rulati-l.

Daca rulada este gata facuta si legata, atunci fierbeti 2 litri de apa cu o lingurita de sare si un catel de usturoi. Adaugati rulada de curcan in apa clocotita. Lasati rulada sa fiarba aproximativ 20 de minute la foc mediu.

Dupa ce a fiert, scoateti rulada si asezati-o intr-o tava. Condimentati rulada din belsug. Introduceti tava in cuptorul incins la foc mediu. Va fi gata peste aproximativ 20 de minute, cand e bine rumenita.

La final preparam sosul de mustar. Incalziti o lingura de ulei de masline. Prajiti boabele de piper multicolor cateva secunde. Adaugati coniacul. Lasati sa fiarba coniacul si apoi puteti sa-l flambati. Daca decideti sa renuntati la flambare, atunci puteti astepta sa se evapore coniacul prin fierbere si sa adaugati un polonic mic de zeama de carne.

Adaugati rulada scoasa din cuptor in sosul de piper si cognac. Puneti capacul si lasati sa fiarba cateva minute. Dupa ce sosul a scazut suficient, scoateti rulada pe paltoul de servire.

Adaugati smantana amestecata cu o lingurita de mustar in sosul ramas si amestecati pana la omogenizare. Stropiti rulada cu o parte de sos. Restul de sos se serveste separat intr-o sosiera.


Pofta buna!