Site coolinaria.ro

Alune glazurate



Alune glazurate

Ingrediente:
  • 1/2 cana zahar + 3 linguri zahar
  • 1/4 cana suc de portocale
  • 2 cani alune
  • 1/2 lingurita scortisoara
Mod de preparare:
1 Incalziti mai intai cuptorul la 200 de grade
2 Pregatiti o tava de copt larga, acoperiti-o cu hartie de copt si ungeti-o usor cu unt
3 Intr-o tigaie inalta amestecati jumatatea de cana de zahar cu sucul de portocale si cele 2 cani de alune si lasati la foc mediu cam 2 minute dupa ce a inceput sa dea in clocot; alunele trebuie sa fie bine patrunse de compozitia din zahar si suc de portocale
4 Adaugati apoi inca 3 linguri de zahar si scortisoara si amestecati foarte bine, dar cu grija
5 Rasturnati tot continutul din tigaie in tava de copt deja pregatita si nivelati totul intr-un strat subtire
6 Lasati tava la cuptorul incalzit la 200 de grade aproximativ 10 minute, pana ce alunele capata o glazura auriu-inchis si zaharul este bine cristalizat
7 Asteptati sa se raceasca si puteti servi alunele imediat sau impreuna cu iubitul/iubita.


Pofta buna!