Site coolinaria.ro

Panna Cotta cu ciocolata


Panna cotta este un desert clasic italian, care provine din zona de nord a Italiei, din regiunea Piemonte. Panna cotta inseamna "smantana coapta", dar este mult mai mult...este un desert delicat precum o atingere fina. De aceasta data, ne abatem de la reteta clasica si va propun o reteta de panna cotta cu ciocolata.

Panna Cotta cu ciocolata

Ingrediente:
  • 400 ml smantana dulce pentru frisca (sau alt fel de frisca din comert)
  • 250 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 100 g ciocolata neagra taiata bucatele mai mici (de foarte buna calitate)
  • 1 plic de gelatina
Mod de preparare:
Intr-un bol mic punem gelatina la inmuiat in 100 ml lapte pentru aproximativ 5 minute.

Intre timp intr-o craticioara punem frisca si laptele la incalzit la foc mic-mediu. Aceasta operatiune este delicata, deoarece nu trebuie sa lasam sa clocoteasca frisca. Urmarim pe marginea cratitei cand incepe sa faca bulele specifice fierberii laptelui.

In acel moment adaugam ciocolata, oprim focul si invartim pana se omogenizeaza bine de tot.

Apoi adaugam gelatina si invartim pana se omogenizeaza si gelatina in compozitie.

Formele in care vom pune Panna Cotta le udam cu apa, apoi tunam compozitia.
Dam la frigider pana dimineata. Folosim forme de silicon sau cani de cafea. Pentru a le scoate din forma , se ia un cutit subtire si cu grija ajutam compozitia sa iasa din forma.
Le servim cu diverse dulceturi sau siropuri.


Pofta buna!