Site coolinaria.ro

Paste cu creveti si sos gorgonzola


Vreti sa preparati ceva sanatos si usor pentru cina? Va recomand reteta de paste cu creveti si sos gorgonzola.

Paste cu creveti si sos gorgonzola

Ingrediente:
  • paste linguine (sau orice alt tip)
  • 250 ml smantana lichida
  • o legatura ceapa verde
  • patrunjel
  • cimbru
  • 150g gorgonzola
  • 300g creveti
  • ulei de masline
  • piper
  • sare
Mod de preparare:
Fierbem pastele al dente in apa cu sare.

Separat pregatim sosul. Intr-o tigaie punem smantana lichida si gorgonzola sfaramata si le tinem la foc potrivit pana aproape incep sa fiarba. Adaugam ceapa verde tocata, patrunjelul si cimbrul tocate, condimentam cu sare si piper dupa gust si mai lasam la foc mic, 5-6 minute, amestecand din cand in cand, pana cand sosul se ingroasa (se poate adauga o lingurita de faina ca sa se intareasca mai repede).

Intr-o tigaie incalzim uleiul la foc potrivit. Adaugam crevetii si ii prajim 2-3 minute, sau pana capata o culoare rozaliu mai inchis.

Amestecam pastele cu crevetii si sosul si e gata!


Pofta buna!